NK LOKOMOTIVA ZAGREB
SLUŽBENE STRANICE
Ivković i Mesarić optimisti uoči utakmice sa Zadrom...
23.02.2012

Danas je u Press dvorani stadiona Maksimir održana konferencija za novinare sa temom službenog predstavljanja trenera Tomislava Ivkovića te „nasljednika“ kapetanske trake Leonarda Mesarića.

 

Na samome početku u ime Uprave kluba Dennis Gudasić nazočne je upoznao sa klupskim aktivnostima u prethodnom razdoblju: „U pauzi smo bili i više nego aktivni, prvenstveno u smislu poboljšanja uvjeta na našem matičnom igralištu - Kajezerici. Ukupna investicija će iznositi preko 4 milijuna kuna, a teren sa umjetnom travom će biti jedan od najsuvremenijih na našim prostorima. Taj teren je samo jedan od segmenata na kojima se radi, a konačni je cilj Kajzericu pretvoriti u sportski i upravljački centar kluba. Isto tako dodao je kako je sinoć održana Skupština kluba koja je dala novi mandat dosadašnjem predsjedniku Tinu Doličkom, a 27. veljače je na rasporedu i sjednica Izvršnog odbora koji će potvrditi novu Upravu kluba“, zaključio je Gudasić.

 

Nakon uvodne riječi red je došao na trenera Ivkovića koji je istaknuo da osim naravno bodova preferira i dopadljivu igru: „Bitno mi je da igramo dobar nogomet, da igrači uživaju u igri. Mislim da je igrački kadar kvalitetan te da je atmosfera vrlo dobra. U pripremnom se periodu dobro radilo, momčad se iskristalizirala i sada spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu sa Zadrom. Poznato je da su Zadrani borbena i karakterna momčad, no uz sav respekt prema protivniku mislim da smo u ovome trenutku kvalitetniji i sutra očekujem pobjedu. Optimist sam jer su me igrači prisilili na to svojim odličnim treniranjem, pristupom, disciplinom i samom atmosferom od prvog dana priprema. Istina imamo i određenih problema sa ozljedama, na današnjem se treningu recimo ozlijedio Martinac te se tako pridružio Peki i Škvorcu koji su već neko vrijeme van stroja, ali kadar je dobar i mislim da ćemo uspjeti pokriti njihov izostanak", izjavio je Ivković.


Kapetansku traku od „umirovljenog“ Nina Bule preuzeo je Leonard Mesarić, koji je zadovoljan odrađenim pripremama i željno očekuje nastavak prvenstva: „Imali smo vrlo dobre uvjete na pripremama i svlačionica jedva čeka utakmicu i početak proljetnog dijela sezone. Osjećamo svoju snagu i energiju i želimo to demonstrirati publici", rekao je Mesarić.


Na upit novinara da li je Lokomotivina mladost mana ili vrlina trener Ivković je izjavio: „To je vrlina, u nogometu nema godina, ima dobrih i loših igrača. No, svi mladi igrači u Lokomotivi imaju barem jednu sezonu u Prvoj ligi. Uz kvalitetu koju posjeduju, sada imaju i dovoljno iskustva. Ja vjerujem u tu snagu mladosti te veliku volju i želju koja se vidi na treninzima. Sretan sam što mogu trenirati takve dečke koji i meni daju snagu i volju."


Novi kapetan nadovezao se na trenera te izjavio: „Mladost se može shvatiti kao velika prednost, ali stalno moramo biti koncentrirani i držati konstantu. Kod mladih ekipa može doći do oscilacija, a moja odgovornost i odgovornost svih ljudi u klubu je da mladim igračima usadimo profesionalizam i ozbiljnost. Ovo ipak nije igra na "školskom", nego viši nivo. Treba ih pripremiti i za zahtjeve koje ih očekuju kasnije u karijeri", zaključio je Mesarić


Snimku kompletne press konferencije možete u toku dana pogledati na našem službenom Youtube kanalu. Ponovimo i to da je za sve gledatelje ulaz na tribinu zapad SLOBODAN te Vas još jednom pozivamo da dođete i date podršku našim momcima.


Očekivani početni sastav za utakmicu 19. kola MAXtv Prve lige sa NK Zadar: Picak, Boras, Puljić, Komorski, Mesarić, Ademi, Brozović, Antolić, Šitum, Jurić i Kramarić.
ZADNJE VIJESTI:
Lokomotiva - PAOK 2.1
16.7.2015.
u nedjelju otvaramo stadion Rujevica u Rijeci
31.7.2015.
Konferencija za medije uoči PAOKa
15.7.2015.


www.nike.com transauto.hr
     
Izrada: LARGITAS