NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Trener Tomić: Pristup momčadi mora biti profesionalniji

Trener Goran Tomić je nakon utakmice protiv Istre 1961 izjavio:

"Nezadovoljan sam našim pulskim izdanjem i jasno je da moramo mngo toga promijeniti kako bismo krenuli nabolje, poglavito u pristupu utakmici. Nevjerojatno je da se ne borimo za svaku loptu, očito naši mladi dečki još nisu shvatili što znači igrati profesionalni prvenstveni nogomet.

Potrebno je "bacati se na glavu" za svaku loptu, ulaziti čvrsto u duel i boriti se svih 90 minuta utakmice, a toga nije bilo na ovim našim utakmicama s Rudešom i Istrom. Bez obzira što smo u Puli istrčali s mnogo mladih igrača, pristup mora biti bolji i profesionalniji. I samo smo zbog lošeg pristupa izgubili utakmicu, ne zbog tehničkih pogrešaka, nego zbog karaktera.

Biti će promjena u sastavu za subotnji ogled protiv Osijeka. Vidjeti ćemo tijekom tjedna što ćemo konkretno napraviti. Upozoravam da ćemo biti u velikim problemima ne promjene li igrači svoje shvaćanje prvenstvenih utakmica. Nogometne su zakonitosti jasne, gdjekad i objektivno lošija momčad pobjedi boljeg samo zbog poštenijeg pristupa. Karakter u nogometu znači puno.

Svi znamo kakva je Lokomotiva momčad. U svlačionici imamo mnogo mladih kvalitetnih igrača, ali ta kvaliteta neće doći do izražaja ne pokaže li se karakter. Jedno bez drugog ne ide, možeš imati svo nogometno znanje ovog svijeta, ali ako nema maksimalnog zalaganja za svaku loptu, u svakom duelu, onda znanje neće doći do izražaja. Ovakvo ponašanje je nedopustivo za profesionalce koji igraju u odličnom, stabilnom prvoligaškom klubu. Ne želim javno prozivati pojedince, načelno me momčad razočarala svojim pristupom. 

U svakom slučaju, biti će promjena u sastavu na utakmici s Osijekom, na kojem očekujem ispravnu reakciju momčadi. Može se izgubiti utakmica, nije ovo ni prva ni zadnja, ali nedopustiv je način na koji smo u Puli ostali bez bodova. I to najviše boli."