NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Sreten Ćuk novi trener NK Lokomotive

Na održanoj konferenciji za medije predstavljen je novi trener NK Lokomotive, gospodin Sreten Ćuk. Prvo je riječ imao direktor kluba, gospodin Božidar Šikić: “Prije svega bih čestitao našem bivšem treneru Anti Čačiću. Smatram da je njegovo imenovanje izbornikom Hrvatske nogometne reprezentacije uspjeh i kluba i njega samoga.

Isto tako vjerujem da će naš novi trener, gospodin Sreten Ćuk, nakon uspjeha s Lokomotivom isto krenuti iz Lokomotive u višu nogometnu sferu. Gospodin Ćuk je i započeo svoju trenersku karijeru u NK Lokomotivi, 2007. godine, ali i prije toga je sudjelovao u projektu kluba kao trener kadeta. Pa budući da imam jako dobro mišljenje o radu gospodina Ćuka, i smatram da je to prirodan slijed zagrebačkog nogometa, da je to jedna lijepa zagrebačka priča i sličan stil nogometa koji je započeo Tomislav Ivković, pa nastavio Ante Čačić, mislim da je jedini logični slijed čitavog sustava da čovjek koji je započeo karijeru ovdje, nastavi i dobije priliku u prvoligašu NK Lokomotivi. Također smatram da će s trenerom Ćukom Lokomotiva dobiti jednu višu dimenziju i da će igrati dobar nogomet i ostvariti dobre rezultate.“

Riječ je dobio gospodin Sreten Ćuk:

„Mislim da sam jedini prvoligaški trener koji je radio sa svih dobnim kategorijama, od U-9 do U-19 i onda participirao u Dinamu U-21 selekciju. Da li će to biti dobro pokazati će vrijeme, to što sada sam u NK Lokomotivi je u stvari moj četvrti rad na jednom takvom projektu.
Podsjetiti ću, 2007. godine krenuli u Lokomotivi iz treće lige s jednim velikim brojem mladih igrača i jednom okosnicom koju su tada činili Edin Mujčin i Mario Jozić. Potom smo ušli u drugu ligu, pa u elitno prvoligaško natjecanje.
Potom sam nakon Lokomotive uspio zastaviti pad i turbulencije u drugom projektu, NK Sesvetama koji je nakon grcanja u ligi ostao na četvrtom mjestu te sam tamo ostavio klub u dobroj poziciji. Treći projekt je u zadnjih godinu i pol formiranje mlade momčadi Dinama i mislim da u toj dosta zahtjevnoj ligi se korektno rastajemo.

Dosta je bitno ono na čemu je direktor Šikić inzistirao, a to je prepoznatljiva igra, ali i projekt s dosta mladih igrača koje očekuje određeni raspon profiliranja. Nadamo se da ćemo svi skupa da ćemo uspjeti u tome.“

Na novinarski upit gospodinu Šikiću da li Sreten Ćuk ima rezultatski imperativ, direktor Šikić je odgovorio: „Nema momčadi koja nema rezultatski imperativ. Ukoliko kažemo da nam je cilj ostanak u ligi, to je već rezultatski imperativ, a da ne kažemo kako imamo svoj cilj, a to je igranje u Europi. Jer igranje u Euopi nije pitanje samo odigravanja nekoliko utakmica već i dobra financijska potpora s jedne strane, i s druge strane veliko iskustvo za naše mlade igrače koje razvijamo u ozbiljne nogometaše. Nije svejedno igraju li prijateljske utakmice protiv niželigaša ili natjecateljsku utakmicu pretkola u Europskoj ligi. Prema tome imperativ postoji.“

Trener Ćuk je dobio isto pitanje o rezultatskom imperativu: “Biti će dobro ako se Lokomotiva profilira kao klub gornjeg doma lige. Nakon Dinama i Rijeke, Lokomotiva bi sa Splitom i Hajdukom trebao biti u vrhu lige, uz dužno poštovanje svim ostalim prvoligašima, ostale momčadi imaju svoje probleme, prije svega u funkcioniranju kluba, te se bore za svoj status.

Moj imperativ je višestran. Prije svega rezultat. Jer citirati ću gospodina Dujmovića – rezultat nije važan, rezultat je najvažniji. No također imamo mnogo kvalitetnih mladih igrača, veliki broj njih su mladi reprezentativci, i ako se neki od njih isprofiliraju i ostvare dobar transfer, onda ću biti jako sretan! Treba napomenuti kako NK Lokomotiva puno ulaže i u razvoj svoje omladinske škole. Ako ćemo uz taj rad iznjedriti nekog igrača, ja ću biti prvi od trenera koji će mlade igrače kaliti u prvoj ligi.
Ne osjećam pritisak. Normalno da pozitivnu tremu osjećam pred samu utakmicu, no imam 25 godina staža trenerske karijere. Ono što je suđeno to će se i dogoditi. A na meni i mojih suradnicima je da učiinimo sve da mogućnost rizika svedemo na minimum. Pokušavam raditi kao prvi među jednakima, nisam puno zadirao u sastav stručnog stožera jer klub je funkcionirao i klub je davao rezultate, te ću nastaviti tamo gdje je Ivković započeo a Čačić nastavio i ako budem na njihovom tragu biti ću sretan i nadam se da će ljudi u klubu isto tako biti zadovoljni.“

Treneru Ćuku želimo dobrodošlicu, te sve najbolje i puno športskog uspjeha u Lokomotivi!