NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Osijek 2:3

Nakon pobjede u Puli, u sklopu petog kola Hrvatski telekom prve lige došao nam je NK Osijek u Kranjčevićevu. Unatoč ponovljenoj lijepoj i atraktivnoj igri kao iz Istre, izgleda kako nam nije bilo suđeno osvojiti bodove. Doslovno i figurativno, no, krenimo redom. 

Zanimljiv detalj je Osijekov uspjeh u Europi ove sezoni, naime, ove godine došao do play offa Europske lige, baš kao i Lokomotive prošle sezone. I ovim putem čestitamo Osječanima na sjajnim predstavama u Europi, te im ovim putem želimo idući četvrtak puno sreće u Europi protiv bečke Austrije.

Utakmica je počela visokim intenzitetom i s puna sadržaja. Već u prvoj minuti Osijek je postigao pogodak, no opravdano je dosuđeno zaleđe. U 3. minuti Lokomotiva je odgovorila lijepim udarcem Ivanušeca.
Prvi gol čekali smo do 15. minute kada je na povratnoj lopti bio Mario Musa koji postiže svoj prvi povratnički zgoditak u dresu Lokomotive za vodstvo Lokosa. Lokomotiva je u nastavku preuzela inicijativu na terenu, no u 25. minuti Osječani su nakon brzog kontra napada izbacila Lokose, te su postigli pogodak preko Pušića.
Nakon izjednačujućeg zgoditka momčadi su bile ravnopravne na terenu no pred smiraj prvog poluvremena Luka Capan postiže zgoditak za novo vodstvo Lokosa.

U drugom poluvremenu, kao da odlaskom sunca i dolaskom noći i igranjem pod reflektorima, sudački kriteriji su bivali promijenjeni, te smo svjedočili čudnim sportskim situacijama. U 79. minuti je sudac Bruno Marić dosudio, u najmanju ruku "čudan" kazneni udarac za izjednačenje Osijeka. Kasnije smo svjedočili nekolicini čudnih sudačkih odluka, koliko minornih toliko i kardinalnih pogrešaka, zanimljivo sve na štetu Lokomotive. 

No na kraju, čestitamo Osijeku na pobjedi te želimo puno sreće u četvrtak u doigravanju Europske lige.

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:3

15' 1:0 gol za Lokomotivu, strijelac Mario Musa
25' 1:1 Osijek je izjednačio pogotkom Pušića
45' 2:1 strijelac Luka Capan
79' 2:2 iz čudno dosuđenog jedanaesterca Perošević izjednačuje (11m)
83' 2:3 Osijek okreće rezultat preko Bobana

 

početna postava: Šemper, Musa, Datković, Ivanušec, Majer, Babić, Kolinger, Kolar, Doležal, Šunjić, Capan
klupa: Radelić Žarkov, Antunović, Valentić, Soldo, Jakić, Karačić, Burić