NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Istra 3:2

U 20. kolu Lokomotiva je pobijedila Istru s rezultatom3:2 i ispratila polusezonu na Kranjčevićevoj pobjedom. Dvostruki strijelac za Lokomotivu bio je Ivan Fiolić, s jednim pogotkom Franko Andrijašević, odveli su Lokose do pobjede u veoma sadržajnom utakmici s 2 crvena kartona (po jedan na svakoj strani) i pregršt prilika.

Prvo poluvrijeme ispratili smo s rezultatom 1:1. Lokomotiva je u početku susreta pokazala više inicijative, valja spomenuti kako je Grezda u 7. minuti pogodio vratnicu, u nastavku je Lokomotiva imala još nekoliko dobrih prilika no rezultat je ostao ne promijenjen do 29. minute kada Ivan Fiolić pogađa za vodstvo Lokosa! Svega jednu minutu kasnije dosuđen je kazneni udarac za Istru, a precizan s bijele točke bio je Stefan Nikolić.


Odmah na otvaranju drugog poluvremena Franko Andrijašević pogotkom opet dovodi Lokose u vodstvo, Od 63. minute Lokomotiva je ostala s igračem manje na terenu iskključenjem Dine Perića nakon dva žuta kartona. Svega nekoliko minuta kasnije gosti su ponovno izjednačili pogotkom Nikolića u 70. minuti, Od 75. minute i Istra je ostala s desetoricom na terenom, Zlomislić je zaradio dva žuta kartona, tako da smo nastavak utakmice gledali s dvadeset igrača na terenu. Lokomotiva je bila bolja momčad i stvarala prilike, a to se i nagradilo u 94. minuti kada Ivan Fiolić ponovno poentira i tako dovodi Lokomotivu do 9 pobjede ove sezone.

 

 

_______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Lokomotiva - istra 1961 3:2

29' 1:0 za Lokomotivu pogotkom Ivana Fiolića  (pogodak pogledajte ovdje)
31' 1:1 iz kaznenog udarca Stefan Nikolić izjednačuje rezultat 
48' 2:1 Franko Andrijašević strijelac (pogodak pogledajte ovdje)
70' 2:2 Stefan Nikolić ponovno izjednačuje rezultat  
94' 3:2 Drugi pogodak Ivana Fiolića za pobjedu Lokomotive! (pogodak pogledajte ovdje)

 

Lokomotiva: Zelenika, Bartolec, Barišić, Marić, Fiolić, Perić, Ćorić, Grezda, Prenga, Andrijašević, Leko
klupa: Radelić Žarkov, Mrčela, Puljić, Alghoul, Babić, Ivanušec, Karačić

Istra: Ivušić,Žižić, Ojdanić, Nikolić, Nour, Tomić, Đurić, Mišić, Zlomislić, Svraka, Repić
klupa: Iveša, Barišić, Zolotić, Franić, Marić

Trener Lokomotive Sreten Ćuk nakon utakmice je izjavio “Postoji jedna stara deviza u kojoj se kaže da je u životu najteže igrati dobivene utakmice. Svi određeni problemi i kriza rezultata koji su okruživali kolegu Rubčića i NK Istru ovih dana padaju u vodu kada započne utakmica na terenu s jedanaest igrača na obje strane.
Istra ima dosta stasite, iskusne i korpulentne igrače koji su jako dobro stajali na terenu, došli su u Kranjčevićevu ne izgubiti. Mi smo relativno dobro otvorili utakmicu i pogodili stativu. NIsmo na vrijeme i lako zabili dva gola gdje bi se naša mladost razmahala no dva puta smo poveli i na kraju pobjedili u zadnjim trenucima, što nam se vratilo za poraz u zadnjoj minuti u našem zadnjem međusobnom susretu s Istrom. Ne mogu se oteti dojmu kako pobjeda nije nezaslužena. Možemo reći da se kraj polusezone odvija u pozitivnom ozračju, naredno kolo gostujemo u Koprivnici pa što bude."