NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči utakmice u Poltavi

Dan uoči utakmice, u iznimno kišnoj Poltavi, održana je konferencija za medije u posebno opuštenoj atmosferi uz mnoštvo ukrajinskih predstavnika medija, na kojoj je nazočio trener Lokomotive, Tomislav Ivković:

"Veselim se sutrašnjoj utakmici koja je još jedan veliki test za našu mladu momčad, protiv vrlo dobre i iskusne Vorskle. Znam da zadnja utakmica u prvenstvu protiv Oleksandrije nije pravi primjer stanja Vorskle. Jer ja kao trener gledam utakmicu drugim očima, i vidio sam, ono što sam znao i prije, da Vorskla ima vrlo kvalitetne idividualce koji u svakom trenutku utakmice mogu riješiti utakmicu.

Realno gledajući, Vorskla je veliki favorit.Ali gledajući Europsko prvenstvom, i poznavajući kvalitetu svoje momčadi, spremni smo ispisati novu stranicu u povijesti Lokomotive! Pobjeda Portugala na Euru daje za pravo svakoj momčadi koja igra disciplinirano, koja radi i trči, te ima kvalitetne pojedince, kako može uvijek odigrati kvalitetnu utakmicu!

Tražiti ćemo gol. Nećemo igrati na utakmicu bez pogodaka

Veselimo se sutrašnjem ambijentu, čuli smo da dolazi više od petnaest tisuća igrača, to će našim igračima samo biti poticaj za biti još bolji, jer u hrvatskoj ligi nemamo prilike igrati u takvom nogometnom ambijentu.

U boljoj smo fizičkoj pripremi nego prije sedam dana, nadam se da možemo izdržati, ukoliko bude trebalo, i ritam produžetaka.

Jesmo li trenirali raspucavanje jedananesteraca? Nismo.Penali možemo trenirati, no penali zabijaju oni koji znaju.Koji igrač me oduševio u prvom susretu? Kompletna momčad Vorskle me fascinirala, oni su igrači koji znaju i vole igrati nogomet i nogometno se nadmetnuti."

Koje su slabe strane Vorskle? "Naravno da i mi i Vorskla imamo slabe strane, međutim i mi i oni želimo sakriti naše slabe strane"