NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči Rijeke u Kranjčevićevoj

Održana je konferencija za medije povodom 32. kola Prve HNL u kojem na stadionu u Kranjčevićevoj gostuje vodeća momčad lige, HNK Rijeka.

Na konferenciji je nazočio trener Lokomotive Mario Tokić i kapetan Lokomotive Luka Capan.

Trener Mario Tokić je u uvodu rekao:

"Svjesni smo da sutra igramo protiv ekipe koja je ovu sezonu odigrala na visokoj razini, izgledaju jako dobro u cijeloj sezoni. to će za nas biti teška utakmica, no veselimo se toj utakmici jer igrati protiv lidera prvenstva je samo dodatni motiv da pokušamo nanijeti prvi poraz vodećoj momčadi lige."

Te je nastavio:

"Otkako je trener Kek na čelu Rijeke igraju jedan prepoznatljiv nogomet. Kroz taj period su samo slagali momčad, ciljano dovodili bolje igrače i izbacivali najslabije karike. Oni ne mjenjaju svoj stil igre. Marširaju kroz utakmice, imaju dobro atmosferu u klubu i oko klubu, te su na milimetar do osvajanja titule, i zato je to motiv više da sutra damo sve od sebe kako bi pobjedili budućeg prvaka. Mi smo se spremili za njihove akcije i šablone koje imaju i pokušati ćemo odgovoriti na isti način kao i na Rujevici. S jednim agresivnim i aktivnim pristupom ćemo pokusati zabiti gol, ni u kom slučaju se nećemo samo braniti.

Što se tiče Lokomotivinog kadra, Majer i ivanušec nisu spremni. Možda će dio medija opet imati materijala da me razapne što ne stavljam najbolje igrače.
Doležal ima probleme sa skočnim zglobom i Rožman ozljedu prednjih križnih ligamenata, ostali su svi spremni , izuzev Karačića koji nema pravo nastupa zbog tri akumulirana žuta kartona."

Luka Capan je dobio riječ:

"Sigurno da je najljepše igrati utakmice poput sutrašnje, jer Rijeka je najkvalitetnija momčad u ligi i na nama je da se dokažemo da im možemo parirati."

Na upit da li je ključ preokreta i poraza na Rujevici isprovocirana reakcija Armade i gledateljstva nakon pogotka Lokomotive, Capan odgovara:

"Malo je to ispalo neiskusno s naše strane, no mladi smo i ponijela nas je atmosfera, nije to bilo nista osobno. Da li je to bio ključ poraza, ne znam, no sigurno da smo pomogli više njima nego sebi tom reakcijom pri proslavom Ćorićevog pogotka pred Armadom, no nisu ostali nikakvi repovi između nas i igrača Rijeke, to je sve dio utakmice, odmah se nakon kraja utakmice sve smiri i svatko ode svojim putem."