NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Kakva pobjeda! Slaven Belupo - Lokomotiva 2:3 (2:0 HT)

Lokomotiva je ostvarila pobjedu u HNLu, nakon osam prvenstvenih kola, i to u velikom stilu! Dočekali smo nastavak HNL-a, nakon reprezentativne stanke, Lokosi su gostovali u  Koprivnici kod Slaven Belupa. Utakmica je počela u visokom tempu, odmah je domaćin preuzeo inicijativu, što im se isplatilo odmah pri početku kada u 6. minuti u svom debiju, Rrahmani čini prekršaj u kaznenom prostoru. Ivanovski je pucao penal no Zagorac je još jednom pokazao kako sjajno brani jedanaesterce, te je uspio obraniti! U nastavku se nastavio pritisak domaćina, koji je poveo u 28. minuti golom Ivanovskog. Drugi pogodak je uslijedio u 35. minuti kada Ivanovski zabija svoj drugi pogodak. Nakon drugog primljenog pogotka Lokomotiva se budi, no bez prave prilike za postići gol - prvi udarac u okvir Lokomotiva je uputila u 45. minuti.

Drugo poluvrijeme počelo je s dvostrukom zamjenom Lokosa, iz igre su izašli Cekici i Ćorić, a ušli Majer i Antunović. U 48. minuti Majer sjajno uzima loptu, tridesetak metara od gola, i izvan česnaesterca sjajno puca, u maniri svjetskih golgetera, i zabija svoj prvijenac u HNL-u! Svega minutu kasnije, Lovro Majer sjajno prodire desnom stranom i pritom prelazi igrače te sjajno asistira Antunoviću koji je također zabio prvijenac u Prvoj ligi! Zamjene su se pokazale kao pun pogodak.Nastavio se pritisak Lokomotive, nizale su se prilike i korneri za Lokose, a jedan takav korner izveo je Lovro Majer te sjajno pronašao Karačića koji glavom silovito poentira za veliki preokret Lokosa!

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:3

28' 1:0 Ivanovski
35' 2:0 Ivanovski
48' 2:1 Majer
49' 2:2 Antunović
55' 2:3 Karačić

 

Lokomotiva: Zagorac, Karačić, Marić, Rrahmani, Ivanušec, Ćorić (46' Antunović), Cekici (46' Majer), Doležal, Šunjić, Capan, Majstorović
klupa: Filipović, Majer, Antunović, Grezda, Kolinger, Halilović, Rihtar