NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Kadeti i juniori u Nizozemskoj na međunarodnim turnirima

Kadeti Lokomotive pod vodstvom trenera Kristijana Polovaneca sudjeluju na jakom međunarodnom turniru u organizaciji BSC Unisson. Lokosi se nalaze u skupini zajedno s Brabant United (Nizozemska), Halmstadt BK (Švedska), Helsinki FA (Finska) i Team Aargau (Švicarska). Detalje ovog U16 turnira možete pronaći na sljedećem linku.

Juniori Lokomotive pod vodstvom svog novog trenera Jerka Leka sudjeluju na turniru Karel Stegeman. Ovaj čuveni turnir organizira se na godišnjoj bazi još od 1984. godine. Lokosi su u skupini zajedno s Kalmar FF (Švedska), FC Slovačko (Češka), KV Mechelen (Belgija), Willem II (Nizozemska) i JVOZ Zeeland (Nizozemska). Detalje juniorskog turnira pogledajte na njihovoj web stranici.

U svom prvom samostalnom vođenju momčadi kao glavni trener, Jerko Leko je upisao pobjedu. Lokosi su pobijedili belgijski Mechelen 2:0. Prvi pogodak postigao je Perić - Komšić, a drugi pogodak je autogol belgijskog stopera nakon sjajne lopte koju je uputio Silvio Goričan.

U drugoj utakmici prvog dana turnira Lokomotiva je odigrala 1:1 protiv nizozemskog Wilhelm II. Pogodak za vodstvo Lokosa postigao je opet Perić - Komšić, ali pri kraju prvog poluvremena protivnici su uspjeli izjednačiti.

Kadeti pod vodstvom trenera Kristijana Polovaneca u prvom danu turnira u Boekelu upisali su dvije pobjede. U otvaranju turnira pobijedili su Halmstadt 2:0, dok su u drugoj utakmici bili bolji od švicarskog Aaargau.

Juniori su drugog dana turnira odigrali tri utakmice u skupini. U prvoj utakmici su pobijedili švedski Kalmar 2:1. Lokosi su poveli preko Komšić-Perića, no pred kraj prvog poluvremena Kalmar je dobio kazneni udarac. U nastavku utakmice šveđani su pri rezultatu 1:1 imao još jedan kazneni udarac, no nisu ga iskoristili. Špoljarić je postavio konačnih 2:1.


U drugoj utakmici Lokosi su bili bolji od češkog kluba FC Slovacko. Rezultat je bio 1:0 za Lokomotivu a strijelac je također bio Špoljarić. Tom pobjedom Lokosi su potvrdili prvo mjesto u skupini. U zadnjoj utakmici drugog dana odigran je remi bez pogodaka protiv nizozemskog Zeelanda. Lokosi u ponedjeljak igraju polufinalnu utakmicu protiv Halmstadta.

Kadeti su u Boekelu drugog dana turnira također briljirali. U prvoj utakmici pobijedili su Brabant United 2:0, te u zadnjoj utakmici skupine remizirali s finskim Helsinkijem i tako potvrdili prvo mjesto grupe. Također sutra igraju polufinale protiv B.93 iz Kopenhagena.

Zadnji dan turnira juniori su u polufinalu igrali protiv Halmstadta. Uz osjetni umor Lokosi su prikazali dobru igru i bili bolja momčad na terenu, no Halmstadt je pobijedio 1:0 kada je sredinom prvog poluvremena postigao pogodak iz kornera. 

Lokomotiva za treće mjesto igra protiv Kalmara, švedskog prvaka.

 

Karel Stegeman turnir, rezultati:

KV Mechelen - Lokomotiva 0:2
Lokomotiva - Willem II 1:1
Lokomotiva - Kalmar FF 2:1
Slovačko - Lokomotiva 0:1
JVOZ Zeeland - Lokomotiva 0:0
polufinale Lokomotiva - Halmstadt 0:1
3. mjesto Lokomotiva - Kalmar FF 1:0
   

 

U-16 BSC Unisson turnir, rezultati:

Halmstadt - Lokomotiva 0:2
Lokomotiva - Team Aargau 1:0
Lokomotiva - Brabant United 2:0
Helsinki - Lokomotiva 1:1
polufinale Lokomotiva - B.93 Kopenhagen 1:0 (0:0/5:4p)
finale Lokomotiva - Randers Freja -:-