NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Jerko Leko o utakmici s Rijekom, odnosu s Frankom i ostalim aktualnostima

Jerko Leko u intervjuu tjedna na službenom portalu Prve HNL dao je veliki intervju gospodinu Branku Stipkoviću. Čitavi intervju pročitajte na službenom webu Prve HNL, a mi donosi ulomak teksta:

Ponosi se juniorskim sastavom, najboljim u državi:
- Tri kola prije kraja imamo devet bodova prednosti i praktički smo prvaci, zar to nije divno! Škola radi odlično, interes je fantastičan: klinci dolaze i dolaze, svjesni da će biti na pravoj adresi, a i roditelji su se uvjerili da je Lokomotiva idealna za mlade, kojima se odnedavno bave i Kristijan Polovanec i Jasmin Agić.

Seniori se pak ovog tjedna bave Rijekom!
- Bit ćemo spremni i raspoloženi.

Ne i kompletni:
- Zbog tri žuta kartona izostaje Fran Karačić, zbog manje rupture mišića Lovro Majer, a zbog duže smetnje izazvane kurjim okom i žuljem neće biti Luke Ivanušeca.

Kako se suprotstaviti lideru?
- Muški. Riječani se razlikuju, nije to momčad koja je prijašnjih sezona zapinjala na tzv. malima, po nekoliko puta igrajući neodlučeno sa Slavenom Belupom i Interom. U ovoj nema takvih podbačaja zahvaljujući čemu su oni odmakli Dinamu, a ne Dinamo njima, u prednosti toliko da ne odlučuju derbiji.

Misli da je razlog evidentan:
- Matjaž Kek pronašao je pojedince koji se uklapaju u njegovu viziju i strategiju. Dominira ozbiljnost i odgovornost, discipliniranost u ionako čvrstoj koncepciji. Ali, varaju se ako računaju da će u Kranjčevićevoj lako do bodova!

Glavni akteri u bijelom?
- Pod br. 1 moj prijatelj Franko Andrijašević!

Prijatelj i bivši suigrač.
- Posrijedi je nogometaš reprezentativnog kalibra i osoba za uzor. Nerijetko se čujemo i zezamo. Naime, ne ustručava se pitati za poneki savjet, a ja mu ovih dana poručujem „Javi se kad prođe naša utakmica, najranije u nedjelju!“

 

Čitavi intervju gdje progovara o Cristianu Ronaldu, svojim trenerskim ambicijama i trenutnom tijeku školovanja, pročitajte na službenoj stranici Prve HNL ovdje.