NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Inter - Lokomotiva 0:0

Lokomotiva i Inter otvorili su 24. kolo u vjetrovitom Zaprešiću. Iako smo utakmicu popratili bez pogodaka, vidjeli smo dobru igru te dominaciju Lokomotive na terenu, koja je od 49. minute bila s igračem više, no brojčanu prednost Lokosi nisu uspjeli iskoristiti.

Inter je bolje otvorio utakmicu, u 9. minuti nakon izvedenog kornera domaćin pogađa gredu. No nakon te situacije Lokosi su se konsolidirali i krenuli u ofenzivu. Vidjeli smo dosta čudnu situaciju u 12. minuti kada je učinjen prekršaj na Majeru s leđa u Interovom kaznenom prostoru, no sudac Vidulin nije se oglasio.


Već u 14. minuti, Eros Grezda zbog ozlijede morao je izaći iz igre, a u igru je ušao Luka Capan. Lokomotiva je postavila visoki tempo utakmice, najbolja prilika dogodila se u 23. minuti kada su Rožman i Bočkaj osvojili lijevu stranu te je Bočkaj sjajno uposlio Cekicija koji se našao pred Interovim vratarom Čovićem, no pravovremeno je izašao Čović.


U narednim minutama vidjeli smo nekoliko prilika Lokomotive, posebno je atraktivan bio pokušaj Majera u 26. minuti, no vratar Čović ponovno je bio na visini zadatka. Do kraja prvoga dijela, unatoč rezultatu bez pogodaka, gledali smo lijepu i atraktivnu igru gdje je ukupno gledajući, Lokomotiva bila konkretnija momčad na terenu.

U drugom poluvremenu Lokomotiva je krenula silovito, što je i natjeralo interovog nogometaša Khaleda da spriječi brzu kontraakciju Lokomotive, te je napravio prekršaj na Rožmanu za drugi žuti karton, tako da je Lokomotiva od 49. minute s igračem više u igri. Posjed lopte bio je većinom na strani Lokomotive, no nedostajala je završnica. Vrijedi spomenuti 69. minuti kada je Majer lijepo ubacio visoku loptu, no Ćorić nije uspio poentirati izglednu priliku. Druga izmjena dogodila se u 75. minuti kada je igru napustio Cekici a ušao Antunović koji se u narednim minutama našao u vrlo dobrim prilikama za postizanje zgoditka, međutim bez realizacije. Treća izmjena bila je u 81. minuti kada je umjesto Rožmana ušao portugalac Chiquinho. Lokomotiva je do kraja susreta napadala u visokom ritmu, no nažalost utakmica je završila bez pogodaka.

 

Inter - Lokomotiva 0:0

 

Početna postava: Šemper, Rožman (81' Chiquinho), Majer, Rrahmani, Ćorić, Cekici (70' Antunović), Grezda (12' Capan), Kolinger, Šunjić, Bočkaj, Majstorović
klupa: Filipović, Valentić, Karimi, Ivanušec, Antunović, Chiquinho, Capan

 

 

 Inter - Lokomotiva 0:0
Udarci ukupno 5-14
Udarci u okvir 1-4
Korneri 4-4
Zaleđa 2-4
Prekršaji 14-21
Žuti kartoni 4-1
Posjed lopte 36-64