NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Hajduk - Lokomotiva 1:1

U sklopu 34. kola, svega tri dana nakon druge pobjede za redom, nad Inter Zaprešićem u Kranjčevićevoj, gostovali smo na Poljudu kod Hajduka.

U veoma zanimljivoj utakmici Lokomotiva i Hajduk remizirali su na Poljudu. Prvo poluvrijeme Lokomotiva je bila bolja momčad na terenu te zasluženo povela u 37. minuti golom Doležala. U samom početku drugog poluvremena Bočkaj zarađuje isključujući drugi žuti karton, tako da je cijelo drugo poluvrijeme Lokomotiva igrala s igračem manje. Lokosi su se herojski branili s igračem manje, no u 87. minuti Hamza postavlja konačnih 1:1 za remi na Poljudu.

Trener Mario Tokić uoči ove utakmice nije mogao računati na Majstorovića i Majera zbog akumluliranih žutih kartona, Capana, Ćorića i Ivanušeca zbog ozljeda, te povratnika Radonjića za kojeg se odlučilo da mu je potreban mali odmor, jer nije lako nakon stanke od gotovo 9 mjeseci odigrati 4 utakmica u dvadeset dana.

Sam početak utakmice započeo je vrlo dinamično, u prvih devet minuta Lokomotiva je već ostvarila tri kornera. Nakon trećeg kornera Halilović vraća visoku povratnu loptu prema Karačiću, međutim našao se u zaleđu. Domaćin je u 10. minuti imao prvu akciji prema golu Šempera, i u toj akciji je Memolla s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

U 14. minuti Hajduk je imao slobodni udarac s kakvih dvadeset metara koji je izveo Bašić, no međutim dobro postavljen Šemper bez problema hvata loptu. U šesnaestoj minuti vidjeli smo sjajnu dugu loptu Valentića na suprotnu stranu prema Cekiciju, koji je i uputio udarac, međutim Stipica brani.

Dobru priliku Lokomotiva je ostvarila u 22. minuti kada je Hajdukov vratar loše ispucao loptu koju lovi Doležal i s dvadeset metara cilja gol, međutim domaćin je uspio obraniti udarac.
U 30. minuti Halilović je sjajno osvojio desnu stranu te ubacio prizemnu loptu koja je nažalost prošla pored gola - Cekici i Doležal nisu uspjeli stići na loptu. Najbolja prilika u dosadašnjih prvih pola sata zbila se u 33. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera Rrahmani najviši u skoku koji vrlo neugodno puca na gol, no Hajdukov vratar brani.

 

 

U 34. minuti prva izmjena Lokomotive! Iz igre izlazi Cekici, a ulazi Petar Bočkaj. U 37. minuti Lokomotivi je povela! Grezda je maestralno poslao dubinsku loptu prema Haliloviću koji nesebično asistira Doležalu koji postiže svoj četvrti gol u sezoni za vodstvo na Poljudu! U 40. minuti sjajna prilika za Lokomotivu! Karačić je poslao visoku dubinsku loptu na Doležala koji se našao opet u izvrsnoj prilici no ovoga puta nije se najbolje snašao! Prvi žuti karton za Lokomotivu zadobio je Petar Bočkaj nakon što je proveo svega šest minuta u igri, zbog povlačenja suparničkog igrača. Ispratili smo prvo poluvrijeme na Poljudu s vodstvom Lokomotive 0:1.

Odmah u nastavku drugog poluvremena Bočkaj dobiva žuti karton, tako da od početka drugog poluvremena Lokomotiva je na terenu s igračem manje. U nastavku je, očekivano, domaćin preuzeo inicijativu, te je u početnih deset minuta opasnija momčad na terenu. 

U 57. minuti druga promjena u Lokomotivi. Igru napušta Ali Karimi, a umjesto njega debi u natjecateljskoj utakmici ima Dino Kluk. U 59. minuti Hajdukov Said puca glavom, no dobro postavljeni Šemper s lakoćom brani. U 60. minuti imali smo mali prekid zbog bakljade huligana tako da su obje momčali imale vremena za predah. U 64. minuti Futacs puca glavom, no lopta prolazi pored gola. U 68. minuti Lokomotiva je imala brzi kontranapad s četvoricom u završnici, no ubačaj Valentića biva blokiran.

U 70. minuti slobodni udarac za Lokomotivu nakon Savvasovog prekršaja na Grezdi. Udarac je izveo Halilović, međutim bilo je to previsoko te je lopta preletjela igrače te odlazi u aut. U idućoj minuti domaćin je izveo korner a Hajdukov Savvas je puca preko gola, iako je lopta okrznula gredu. U 84. minuti Dino Kluk zaradio je žuti karton nakon učinjenog prekršaja s leđa, trideset metara od gola.
Zadnja izmjena u redovima Lokomotive bila je u 84. minuti kada je izašao strijelac pogotka Jan Doležal, a ušao Marko Stolnik kojemu je ovo drugi nastup ove sezone.
U 87. minuti Hajduk je izjednačio. Prvi udarac Savvasa Šemper brani, no odbijena lopte dolazi Hamzi koji postiže pogodak u samom kraju susreta. U 93. minuti prekršaj na Grezdi na samom rubu kaznenog udarca. Tibor Halilović direktno je pucao prema golu, no oštra lopta otišla je preko gola. U 96. minuti Vlašić je pucao na gol a Šemper maestralno obranio i skinuo loptu s crte za remi i bod s Poljuda.

 

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:1

37'  0:1 Jan Doležal
87' 1:1 Hamza Barry

 

Početna postava: Šemper, Karačić, Kolinger, Rrahmani, Valentić, Karimi (57' Kluk), Šunjić, Grezda, Halilović, Cekici (34' Bočkaj), Doležal (84' Stolnik)
klupa: Filipović, Kluk, Stolnik, Krajinović, Chiquinho, Bočkaj, Antunović