NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Direktor Gudasić u tjednom intervjuu portala Prve HNL

Izvršni direktor NK Lokomotive, Dennis Gudasić, gostovao je u rubrici tema dana Branka Stipkovića na službenom portalu Prve HNL.

Donosimo zanimljlive detalje iz intervjua:

...

Ipak strši podatak o prethodna 26 poraza i tek jednom remiju u 27 službenih utakmica?
- Strše li dva ovosezonska mata, jučerašnji i onaj otprije dva mjeseca u Maksimiru, 4:1, koji je inicirao smjenu trenera Marija Cvitanovića? Dva nemilosrdna susreta u kojima smo dali više od maksimuma za svih šest bodova na našem kontu, glatko, premda u aktualnom prvenstvu Dinamo još nije osigurao naslov prvaka.

Gudasić nastavlja:
- Neki ne shvaćaju da ne možeš igračima narediti puštanje lopte suparniku, micanje s puta ne bi li ti zatresao mrežu. Pa to su sportaši željni dokazivanja i uspjeha od kojih osim toga i – žive. Da, gubili smo od Modrih, katkad nesretno, nespretno, slučajno, zar ostali nisu? Jesmo li mi krivi ili zaslužni što će Dinamo u 13 godina osvojiti 12 titula državnog prvaka; pretpostavljam da će i sada jer ima sve u vlastitim rukama u dva zadnja dvoboja, s Rudešom i Interom.

I još jedna paralela:
- Mi smo ga u ovom ligaškom izdanju sredili dvaput, bez pardona, koliko puta ga je sredio Hajduk ako je toliko jak i važan? Neka, svatko je važan sebi.

...

 

Čini se da će njihov nakraju biti peti, tradicionalno peti, odmah do „velike četvorke“?
- Predstoji teško gostovanje kod izravnog takmaca u Zaprešiću, onda primamo Cibaliju. Nadamo se toj poziciji, žaleći što nismo jednu više. Možda bismo bili da u nekoliko situacija nismo nenamjerno zakinuti.

Takvi su Lokosi – ako i podignu glas, ne optužuju.
- Imamo jako dobru atmosferu, odličnog trenera i potentnu momčad sastavljenu od rutinera i poletaraca. Sve se posložilo, potrefilo. Makar je prošlog ljeta puno prvotimaca otišlo. Stvara se u hodu.

Trener je Goran Tomić, direktor Božidar Šikić, predsjednik Tin Dolički. Odreda provjereni, dokazani. Nije upitno financijsko poslovanje, predmnijeva se da je u prvom stupnju izborena licenca.
- Ulažemo u objekte na domicilnoj adresi, u Ulici Radoslava Cimermana br. 3. Sagrađeno je najmodernije igralište s umjetnom travom, svlačionice, prateći sadržaji, uredi, u planu je dodatni trakt kabina. Investiramo i u Kranjčevićevoj, koja vapi za dotjerivanjem, namjeravamo tamo postaviti sjedalice na istočnoj tribini.

Čitav intervju pročitajte na službenoj stranici prve lige ovdje.